Budai Egyházmegye
 
Menü
Budai Egyházmegye
Tisztújítás az egyházmegyében
Némethyné Uzoni Hanna bemutatkozása
 

Némethyné Uzoni Hanna bemutatkozása

Némethy Zoltánné dr. Uzoni Hanna 62 éves kertészmérnök, 6 felnőtt gyerek édesanyja vagyok - most várjuk 12. unokánkat.
A Budapesti Corvinus Egyetem Kertészettudományi Karán vagyok docens.
Hívő evangélikus családban nőttem fel, szüleim személyes Krisztusba vetett hite, és ennek napi életükben való megmutatkozása életre szóló példa számomra.
Budahegyvidéken, Danhauser Laci bácsinál jártam gyerek-bibliakörbe, majd, amikor Édesanyámat Kendeh Gyurka bácsi Kelenföldre hívta irodatisztnek és a gyerekmunka vezetőjének, akkor Kelenföld lett a második otthonunk (Édesanyám ev. kántortanítóként maradt otthon a 3 gyerekkel és 1957-ben nem engedték vissza tanítani). Itt volt konfirmációm, itt lehettem Botta Pista bácsi ifjúságának benjaminja, valamint Sulyok Imre bácsinál énekkaros.
Kelenföldön és római katolikus templomban is volt az esküvőnk, férjemmel Némethy Zoltán r. kat. gépészmérnökkel, akivel azóta is ökumenikus szellemben igyekezünk élni. Amikor Édesanyám ismét aktív pedagógus lehetett, akkor is kelenföldiek maradtunk, Édesapám presbiterként én pedig a gyerekbiblia-köri munkába bekapcsolódva. Két lányunkat is itt keresztelték - fiainkat pedig Zugligetben római katolikusnak. Lányaink konfirmációja is Kelenföldön volt. Istennek hála, Kelenföldön mindig elfogadtak minket vegyes-párosként, bár tudatában voltak, hogy kétfelé járunk, együtt.

A Nagycsaládosok Országos Egyesületének alapító tagjai vagyunk és férjem 9 évig volt -társadalmi munkában - főtitkára, ami az egész családnak sok szép közösségi élményt is jelentett, nem csak munkát.

Bencze Imre lelkészünk és felesége kezdeményezte súri gyereknyaraltatásokban (hittantáborok) és az ifjúsági munkában segédkeztünk férjemmel, közös munkánknak is eredményeként presbiternek választottak.
Gyerekeink mindkét felekezetben otthon voltak-vannak, aktív ifjúsági tagok és négyen cserkészvezetők is voltak. Márti lányunk, majd Kálmán fiunk volt a Kelenföld-Budavár közös cserkészcsapatának parancsnoka, amíg a vezetői utánpótlás kinevelődött. Piroska lányunk is itt volt őrsvezető. Gyerekeink már mind kirepültek és Istennek hála mindnek hívő párja van. De a "vegyesházas" létet egyikőjük se kereste. Márti lányunk és a férje a kőszegi gyülekezet aktív tagja, fiaink feleségükkel r. kat. gyülekezetekbe járnak, és Piroska lányunk is hozzájuk csatlakozott r.kat férjével.

Még a gyerekeimmel otthon töltött idő alatt végeztem el Gödöllőn az Agrártudományi Egyetemen a genetika szakmérnökit, majd az utóbbi 15 évben szakmai, oktatási munkám került előtérbe. Megszereztem a PhD fokozatot és Kertészettudományi Kar Határon túli Levelező Tagozatának munkájában vettem aktívan részt. (Ez mindig hétvégi munka, így a presbiterségre, sőt a képviselőtestületi munkára se futotta végül az időmből). Ebben az oktatási formában idén új, fiatal vezető vette át a karunkon a munkát, így itt remélem, hogy sok időm felszabadulhat. Az utóbbi években egyre inkább budahegyvidékiek vagyunk, bár Kelenföldön is otthon érezzük magunkat.

Családomon keresztül sok egyházi közösség, csoport munkájába nyerhettem betekintést. Sőt öcsém, néhai Uzoni Péter, a Hit Gyülekezetének egyik volt vezetője életéből és halálából megtapasztalhattam, hogy az emberek legtöbbször valahonnan mennek és nem valahova.

Ha Isten erőt ad és a gyülekezetek megválasztanak felügyelőnek, akkor a megyei gyülekezeti munka megerősödéséért szeretnék munkálkodni.

Társoldalak
Bence Imre bemutatkozása
Bence Imre esperes székfoglaló beszéde
 
© Magyarországi Evangélikus Egyház, Internet Munkacsoport, 2003.
Az adatok kereskedelmi célra nem használhatók. Minden jog fenntartva.
Kérdések és megjegyzések: Webmaster