Budai Egyházmegye
 
1%

 
Menü
Budai Egyházmegye
Események
Meditációs ösvény
100 éve született Danhauser László
Cantate 2006
Igehirdetés Keczkó Pál beiktatásán
Lelkésziktatás Érden
Egyházmegyei Közgyűlés
Lelkészbeiktatás
Lelkész választás
 

Események

Cél a professzionális szervezés

Június 4-e és 6-a között, két és fél napon keresztül tartott a Budai Egyházmegye által meghirdetett, lelkészeknek és gyülekezeti vezetőknek szóló vezetési és szervezési területeken segítséget adó tréning. A két és fél nap első és utolsó gondolata megegyezett: A Szentlélek munkája elengedhetetlenül szükséges és jelenvaló akkor, amikor gyülekezeteink életének fontos állomásait tervezzük. De mindent meg kell tennünk nekünk magunknak is, hogy professzionálisan tervezve mind hatékonyabban dolgozzunk ezeken a területeken.

A tréning alatt hol látványos, hol kevésbé látványos feladatokat oldott meg a 13 résztvevő Dr. Koczor Zoltán egyetemi tanár, intézményvezető és munkatársa, Göndör Vera segítségével. Koczor Tamás evangélikus lelkész a lelkészi aspektusok megjelenítésével segítette a tréning vezetőinek munkáját.

A három-négyfős csapatok egy-egy valós alapú projektet dolgoztak ki, s mutatták be az egyes tervezési fázisok és elemek elkészültével egymásnak. Egymás ötleteiből is merítve a csapatok így nem egymás ellen versenyeztek, hanem egy közös tanulási folyamatban vettek részt. A tréning vezetőitől tanult vagy az egymástól ellesett módszerek olyan alapot adhatnak a későbbi munkában, amely megfelelhet annak az elvárásnak, hogy az egyes gyülekezeti események valóban professzionális tervezéssel és így a befektetett idő és energia magas hatékonyságával valósuljanak meg. Remélhető, hogy mindez az egyházmegye életében hamarosan kézzelfoghatóvá is válik.

Társoldalak
Tisztújítás az egyházmegyében
Gyülekezeteink
Tisztségviselők
Jelentések, tájékoztatók
Lelkészi Munkaközösség
Az Egyházmegye munkaterve
Ifjúsági munka
Igehirdetések
Imádkozzunk!
Szabályrendeletek
Advent
Lelkész választás
 
Képek

Az emléktábla és a bakonycsernyei utódok
Gyermeksereg a templomban
Meditációs ösvény
 
© Magyarországi Evangélikus Egyház, Internet Munkacsoport, 2003.
Az adatok kereskedelmi célra nem használhatók. Minden jog fenntartva.
Kérdések és megjegyzések: Webmaster