Budai Egyházmegye
 
1%

 
Menü
Budai Egyházmegye
Események
Meditációs ösvény
 

Meditációs ösvény

Krisztus szavai a kereszten

**Meditációs ösvény a budavári gyülekezet barlangjában**

Harmadik alkalommal nyílik meditációs ösvény a budavári evangélikus gyülekezet épületei alatt húzódó barlangban. A természetes sziklaüreg atmoszférája már önmagában elcsendesedésre hív, a szövegek, képek, installációk pedig irányt is szabnak a gondolatoknak.

A tavalyi évben először böjtben, majd karácsonykor haladhattak végig az érdeklődők egy-egy elgondolkodtató, a kereső embereket Istenhez vezető útvonalon. A föld alatti csend, a különleges fények, a meditatív, Krisztusra mutató rövid írások, illetve képek a mintegy negyedórás út megtétele során olyan bensőséges hangulatot teremtenek a résztvevőkben, amely valóban segíti őket az Istenre figyelésben, hangjának meghallásában.

"A spiritualitásra, elcsendesedésre igény van az emberekben, bennem is. Ahogy végigjártam az ösvényt, úgy éreztem, hogy egyre közelebb von magához Isten" - mondta a kijáratnál az egyik résztvevő karácsonykor. "A feltöltődésre, az elcsendesedésre mai világunkban is nagyon nagy szükség van, és kevés olyan alkalom kínálkozik, ahol ezt ilyen magától értődő természetességgel kaphatom meg" - vélekedett másvalaki. "Olyan érzések törtek felszínre bennem, amelyeket jó ideje magam előtt is rejtve hordoztam" - hangzott egy újabb vélemény.

A meditáció középpontjában ezúttal Krisztus kereszten mondott szavai állnak. A barlang több nyelven, minden korosztály számára érthető formákban igyekszik bemutatni a Krisztus ezen szavai által ihletett gondolatokat. A magányos elmélkedés után a látogatók egymás számára is üzenhetnek az ösvény végén elhelyezett lapokon, hogy ezáltal - ismeretlenül is - társaknak érezhessék egymást.

A barlang három héten keresztül, az utolsó héten mindennap nyitva lesz. Böjt negyedik vasárnapján, március 18-án a 18 órakor kezdődő budavári istentisztelet után lehet először végigjárni.

Március 20-án, 22-én, 27-én és 29-én (keddi, illetve csütörtöki napok) 15 órától 19 óráig lesz nyitva a barlang; 24-én és 31-én (szombati napok) délelőtt 10-től 12-ig, illetve 15 és 18 óra között lesz látogatható. Április 2-a és 7-e között, a nagyhéten mindennap a szombati nyitva tartás szerint, azaz délelőtt és délután is megtekinthető a meditációs ösvény. Csoportoknak előzetes egyeztetés alapján (20/824-8726) akár más időpontokban is alkalmuk nyílik a spirituális ösvény végigjárására.

Társoldalak
100 éve született Danhauser László
Cantate 2006
Igehirdetés Keczkó Pál beiktatásán
Lelkésziktatás Érden
Egyházmegyei Közgyűlés
Lelkészbeiktatás
Lelkész választás
 
© Magyarországi Evangélikus Egyház, Internet Munkacsoport, 2003.
Az adatok kereskedelmi célra nem használhatók. Minden jog fenntartva.
Kérdések és megjegyzések: Webmaster