Egyházmegyei ifis kirándulás

2020/21-es tanév első egyházmegyei ifjúsági programja

Benczúr László építész,felügyelő bemutatja a budakeszi templomot
Egy szép szombati napra virradóan hajnali 10 órakor Budakeszin, az épülő templom tövében gyülekezett össze a Budai Egyházmegye ifj úságának jó néhány tagja, szám szerint épp 33. A budavári, a budakeszi, valamint a budahegyvidéki gyülekezetek képviseltették magukat, a maradék 11 gyülekezet ifj úsága ezen a szombaton az alvást választotta.
Először megtekintettük a – már végső építési fázisban lévő – templomot Benczúr László vezetésével (aki a templom tervezője), utáan pedig meghallgattuk Lacknerné Puskás Sára áhitatát. A kirándulást egyébként Sztyéhlik Csaba és Ifj . Osztoics András szervezte, de ők csak az utána következő programpontban szerepeltek, mint a túra vezetői.

 

Innen indultunk tehát, és majdnem mind a 33-an el is értük – kizárólag gyalogosan – a budahegyvidéki evangélikus templom kertjét. Az út nagy részét erdőben tettük meg, gondosan ügyelve arra, hogy mindig a nehezebb utat válasszuk. Ha épp egy tekintélyes hegy volt előttünk, nem ám az ösvényen megkerültük... Azt a verziót meghagytuk a gyengéknek, mi átmásztunk rajta.

Jó néhány ilyen kaptató után érkeztünk meg Budahegyvidékre, ahol az aznapi takarítónapról maradt pompás cowboy ragu maradékát farkaséhesen betermeltük. Ezen a takarítónapon egyébként kb. 30-an vettek részt, vagy 25 zsáknyi levelet összegyűjtve, úgyhogy ennek köszönhetően még a látvány is szebb volt, ami fogadott bennünket. Egy élmény volt!

Keczkó András

 

Free Joomla templates by Ltheme