Korcsolyázás Budafokon

Egyházmegyei ifjúsági találkozó

 

Idén nagyon sűrű az életem. A felvételi miatt mindig az idővel viaskodom. A magyar órák, matek órák, a kitűnő bizonyítvány elérése meg persze az a rengeteg felvételi feladatlap, amelyek gyakorlása vezet el a célhoz… Ezen a szombaton próba felvételit írtunk az iskolában. Amikor megtudtam, hogy pénteken közös korcsolyázás lesz az egyházmegye többi ifisével Budafokon, ahol a nagymamám is lakik, hosszan gyötrődtem azon, hogy rá tudom-e szánni az időmet? A kötelességtudat harcolt bennem az alkalmon való részvétel utáni vággyal.

Kevesen indultunk neki az útnak, és az üres templomba érkezve még bizonytalanabb lettem abban, hogy jó döntést hoztam-e? Ám egyik pillanatról a másikra élettel telt meg a templom és szép lassan megfeledkeztem a feladatokról. Egyre többen lettünk egyre kevesebb lett az üres padsor. Amikor az áhítat alatt kezembe kaptam a lelkész óráját és ő az időről beszélt akkor értettem meg, hogy mindennek megvan a maga ideje. 

Az ismerkedő játék felhőtlen pillanatokat, a korcsolyázás teljes kikapcsolódást nyújtott. Különböző gyülekezetekből érkeztünk szinte csak velünk volt tele a pálya, együtt köröztünk az óramutató járásával ellentétes irányba. Az idő nem állt meg, de a nap végén még a nagymamám meglátogatása is belefért. Másnap friss energiákkal telve mentem az iskolába próba felvételit írni.

 

Narancsik Luca

(Budahegyvidék)

 

Napi ige

Mert az ÚR igéje igaz, mindent hűségesen cselekszik. (Zsolt 33,4)

Jézus mondja: Az ég és a föld elmúlik, de az én beszédeim nem múlnak el. (Mt 24,35)