Ötletbörze

Az egyházmegye hitoktatóinak összejövetele

Istennek hála, egyházmegyénkben sok ember foglalkozik gyermekekkel. Teszi ezt hivatásából adódóan vagy önkéntes módon, világi foglakozása mellett a szabadidejéből szánva erre a szép szolgálatra. A megye katechetikai felelősévé választásom óta szeretném megvalósítani, hogy az egyébként egymással alig találkozó munkatársak jobban megismerhessék egymást, kicserélhessék tapasztalataikat. Így jött létre az Ötletbörze gondolata. Február 18-án immár negyedik alkalommal nyílt lehetőség a találkozásra a Budavári Evangélikus Gyülekezet alagsorában. Már fél órával a kezdés előtt sorban érkeztek a résztvevők. Jó volt hallani az azonnal kialakuló ismerkedést, vidám beszélgetést. Közben a kezek sem tétlenkedtek, mindenki kivette a részét a vendéglátás előkészítésében.

A kezdő áhítatot Kovács Kata, budavári hitoktató tartotta a gyülekezet Godly Play termében, mely egyúttal módszertani bemutató is volt. Ezt követően Molnárné Friedrich Katalin budafoki/budaörsi hitoktató osztotta meg tapasztalatait a Godly Play-jel kapcsolatban, egyúttal bemutatta saját készítésű eszközeit. Sok-sok kérdés, meglátás, egyéb tapasztalat hangzott még el a módszerrel kapcsolatban. A közel kétórás program után kávézás és sütizés következett, de közben sem pihentünk, mert bibliai témájú játékokkal ismertettük meg egymást. Voltak köztük igényes, házilag készítettek, és boltban megvásárolhatóak egyaránt. A szakmai nap zárásaként Erdélyi Kata, pesthidegkúti hitoktató mesélt nekünk a 100 km-es zarándoklatukról.

A többség távozása után még mindig maradtunk jópáran, hogy egy rövid megbeszélés keretében az egyházmegyei hittanversennyel kapcsolatos fontos tényezőket tisztázzunk, és ötleteljünk.

Köszönöm mindenkinek az aktív részvételt és lelkesedést! Jó volt együtt lenni.

 

Budavári Evangélikus Gyülekezet,  2023.02.18.

 

Free Joomla templates by Ltheme