Keressük szolgálat lehetőségeit – kihasználjuk adottságainkat

Gyűjtések a Budavári Evangélikus Gyülekezetben.

A Budavári Gyülekezet évek óta több formában próbája meg adottságai kihasználásával segíteni azokat, akik erre rászorulnak. Nem csak a karácsony tájékán – a kampány időszakban – hanem az év minden szakaszában igyekszünk arra figyelni, hogy a jó körülmények között élő gyülekezet kifelé is tekintsen.

- A dr. Fabiny Tamás szervezésében működő Budavári Evangélikus Szabadegyetem minden évben egy-egy rászoruló gyülekezetnek ajánlja fel a perselypénzt. Ebben az évben Ózd gyülekezete részesült ebben a pénzadományban.

- A presbitérium évekkel ezelőtt úgy döntött, hogy az ún. nagy adományok 10%-t minden évben egy alkalommal egy kis gyülekezetnek szánjuk karácsonyi ajándékként. Ez azt jelenti, hogy a presbitérium áttekinti, hogy az év folyamán mennyi folyt be az áldozati vasárnapra szánt adományokból és azokból a befizetésekből, amelyek egy összegben meghaladták a 100.000,- Ft-t. És hála Istennek minden évben jelentős összeggel tudjuk a presbitérium által kiválasztott kis gyülekezetet támogatni.

- A presbitérium ugyancsak döntött arról, hogy a templomunkban tartott koncertek perselybevétele lehetőleg jótékony célt szolgáljon. Elősorban a testvérvárosunk, Munkács magyar nyelvű középiskolájának a támogatását szoktuk célként megjelölni.

- A legjelentősebb gyűjtés azonban mégis mindig az ún. Fordított Mikulás! Ez azt jelenti, hogy a gyülekezetünkhöz tartozó családok Mikulás napja tájékán adják le a „Mikulás zsákjába” szánt adományaikat. Gyermekjátékok, iskolaszerek, édességek, gyermekruházat és tartós élelmiszer mellett az idén is pénzadománnyal tudtuk támogatni a Fancsali Evangélikus Gyülekezetet.

Mivel ebben az évben Mikulás napja hét közepére esett, a gyülekezeti termünkben kialakított alkalmi Betlehemes kiállítás asztalai alá – jelképesen a jászol elé helyeztük a csomagokat. Az asztal alatt alig fért el a sok adomány.

Ma már üres az asztal alja, s ez azt jelenti, hogy a szállítmány elindult a célja felé.

Reméljük valóban segítséget jelent ott, ahová viszik!

Bence Imre

Free Joomla templates by Ltheme