Meg(cs)úsztuk!

Egyházmegyei Ifjúsági találkozó Budafokon - Szemerei Gábor Benjamin budahegyvidéki lelkészjelölt beszámolója

Január 4-én közel negyvenen látogattuk meg a budafoki evangélikus gyülekezeti termet, ahol teával, süteményekkel és rágcsálnivalóval vártak minket.

Az egyházmegye ifjúságával, benne tíz bátor hegyvidéki titánnal közösen énekeltünk, röviden ismerkedtünk, majd a templomban Sztyehlik Csaba ifjúsági referens áhítatára mentünk át. Egy-egy kavics formájában mindenki letehette az oltár elé a fáradalmait, vagy a terheit, amiket hordozott. Eztán mindenki gyertyát gyújtott az örömök számára, amikkel érkezett. Végül a tanítványok elhívásának történetéről és a tanítványok sokszínűségéről tartott igehirdetést hallgattuk meg, melyben az üzenet számunkra a felelősség volt. Nekünk is, sokszínű, fiatal, életerős tanítványokként feladatunk Jézus követése és az evangélium továbbadása.

Az igével felvértezve indultunk tovább a korcsolyapályára, ami úgy 30 méterre feküdt a templomtól így szinte csak a kertig kellett kilépnünk. A gyerekek szinte repültek, mint az idő, úgyhogy gyorsan véget is ért az alkalom, mindenki őszinte bánatára. A néhány esésért járó vigaszdíjat kiosztottuk, majd elindult mindenki haza a saját gyülekezetébe. Örülünk a fiataljaink bimbózó kapcsolatainak és persze nagyon várjuk a folytatást! Ha már így épségesen, Istennek hála, meg(cs)úsztuk.

Szemerei Benjamin

Free Joomla templates by Ltheme