"Az olyan advent tetszik..."

Egy igeszakasz – három igehirdető – négy muzsikus.
Adventi zenés áhítatok a kelenföldi evangélikus templomban – gyűjtés hajléktalanok és menekültek részére.
 
Nekem az olyan böjt tetszik, amikor leoldod a jogtalanul fölrakott bilincseket, kibontod a járom köteleit, szabadon bocsátod az elnyomottakat, és összetörsz minden jármot! Oszd meg kenyeredet az éhezővel, vidd be házadba a szegény hajléktalant, ha meztelen embert látsz, ruházd fel, és ne zárkózz el testvéred elől! Akkor eljön világosságod, mint a hajnalhasadás, és hamar beheged a sebed. Igazságod jár előtted, és az ÚR dicsősége lesz mögötted. Ha segítségül hívod az URat, ő válaszol, ha kiáltasz, ezt mondja: Itt vagyok! Ha majd senkire sem raksz jármot, nem mutogatsz ujjal, és nem beszélsz álnokul, ha falatodat megosztod az éhezővel, és jól tartod a nincstelent, akkor fölragyog a
sötétben világosságod, és homályod olyan lesz, mint a déli napfény. Az ÚR vezet majd szüntelen; kopár földön is jól tart téged, és csontjaidat megerősíti. Olyan leszel, mint a jól öntözött kert, mint a forrás, amelyből nem fogy ki a víz. (Ézs 58,6-11) A budapest-kelenföldi gyülekezet az idei adventben meghirdetett három zenés esti áhítatának a perselypénzét egyházunk hajléktalanokat és menekülteket segítő diakóniai programjaira gyűjtötte. A választott textus, a sorozat címe is a rászorulókon való segítésre „érzékenyítette” az igehallgatókat. 
 
A 2018-as adventi-karácsonyi időszakban újra megvalósult a kelenföldiek jótékonysági vására is. A lakásifi csapata szervezte vásár - melyen saját készítésű tárgyak mellett bolhapiac is volt - összbevétele 224800 Ft lett, emellett 33000 Ft céladomány érkezett a MEVISZ Bárkának. Természetesen a szervezőkkel egyeztetve a gyülekezet eljuttatta az összegeket a támogatott Fikisha kenyai utcamissziónak és a MEVISZ Bárkának. A kelenföldi gyülekezet 2019 adventjére is tervezi a folytatást.
 
 Gáncs Tamás, kelenföldi igazgató lelkész
Free Joomla templates by Ltheme