Új lelkész Nagybörzsönyben

Barcsik Zoltán bemutatkozása

Erős vár a mi Istenünk!

Barcsik Zoltán vagyok, a Nagybörzsönyi Evangélikus Egyházközség megbízott lelkésze. Feleségemmel, Barcsik-Madocsai Lellével érkeztem Nagybörzsönybe, aki pszichológusként dolgozik.

Beosztott lelkészi éveimet Bonyhádon töltöttem fél állású iskolalelkészként a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium és Általános Iskolában, illetve fél állású gyülekezeti beosztott lelkészként a Bonyhád-Hidas-Kismányoki Evangélikus Egyházközségben Aradi András esperes úr mellett. A déli kerületi parókusi vizsga letétele után küldött ki Dr. Fabiny Tamás elnök-püspök a Nagybörzsönyi Evangélikus Egyházközségbe.

Hosszú távú célként tűztük ki, hogy a falu és a környező települések gyermekeit, fiataljait gyülekezetünkbe invitáljuk. A kötelező hittanórák és konfirmandus órák mellett tervezünk olyan zenés estéket, ahol több korosztály megtalálja a számára kedves elfoglaltságot és közben lehetőség nyílik egymás megismerésére. Ilyen lehetőség a kisebb gyermekeknek a kézműves foglalkozás, a nagyobbaknak zenei – és társasjáték klub, a felnőtteknek kötetlen beszélgetés, mindezt sütemények és jó hangulat keretében. Egykori keresztény zenekarok basszusgitárosaként megtapasztaltam, hogy a zene összehozza az embereket, az együtténeklés közelebb visz Istenhez. Külön öröm számunkra, hogy részt vehetünk a gyülekezet énekkarában, amellyel rendszeresen próbálunk és készülünk ünnepi alkalmakra.

Célunk továbbá, hogy a Reménység Háza, amely gyülekezetünk ifjúsági szállása, olyan közösségi házzá váljon, amelyben nemcsak fizikai pihenésre, de lelki elcsendesedére is sor kerülhet.

„Ha az ÚR nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők.” (Zsolt 127,1)

Bízunk abban, hogy szolgálatunk során nemcsak a mi akaratunk, hanem annak az Úrnak az akarata is érvényesül, aki magához akar szeretni bennünket. Hisszük, hogy őáltala és ővele találkozunk abban a közösségben, amelybe elhívott minket. Ebben a közösségben próbálunk meg méltóképpen fáradozni az ő érdeméért.

Barcsik Zoltán

Free Joomla templates by Ltheme