Budavár - Gospel

A Budavári Gospel Kórus 2011 októberében alakult Bence Imre lelkész úr kezdeményezésére, hogy új színt hozzunk az evangélikus zenei életbe. A kórus hat fővel indult, mára tizenkilencre bővült az aktív tagok száma. Különböző felekezetekből érkeztünk, de összehozott minket a zene és Isten szeretete. Eredeti nyelven (elsősorban angol és zulu) énekelünk, repertoárunkban megtalálhatók tradicionális afrikai spirituálék, afroamerikai spirituálék és gospelek, valamint néhány európai gospel dal. Fontosnak tartjuk, és hálásak vagyunk, hogy az énekeinken keresztül átadhatjuk a gyülekezetnek és a tágabb közönségnek Isten igéit, üzeneteit, vigasztalhatjuk a megtört szíveket, erőt adhatunk, és együtt dicsőíthetjük az Urat!

Minden évben több szolgálatunk van (elsősorban ifjúsági istentiszteleteken, valamint évek óta fixen a húsvét vasárnap 11 órás istentiszteleten), illetve 4-5 egész estés koncertet is szervezünk a budavári templomban és több vidéki településen.

Büszkeségeink közé tartozik a tavaly megjelent lemezünk, 2017-es finnországi utunk és koncertünk, valamint egyre gyarapodó hallgatóságunk!

Free Joomla templates by Ltheme